مرکز نیکوکاری امامزاده سیدابراهیم "ع" محله یالدور
مرکز نیکوکاری امامزاده سیدابراهیم "ع" محله یالدور

مرکز نیکوکاری امامزاده سیدابراهیم "ع" محله یالدور

کمک به نیازمندان

آشنایی با شبکه نیکوکاری

بسم الله الرحمن الرحیم


رهبر معظم انقلاب اسلامی  (مدظله العالی):

کمیته امداد باید هر چه بیشتر به کمک‌های مردمی متکی شود و بایستی روح انفاق و نیکوکاری در جامعه گسترش یابد.

مسجد، در طول تاریخ، منشأ آثار بزرگی شده است و ملت ایران باید مساجد را مغتنم بشمارد.


 

 

مقدمه

مبانی دین مبین اسلام اهمیت زیادی برای امور معیشتی و اجتماعی مستضعفین قائل شده و به منظور ترغیب مسلمانان به رسیدگی به این امور خیریه، آیات وروایات بسیاری را به تبیین ضرورت و فضیلت چنین اموری اختصاص‌ داده‌ است. از نظر قرآن یکی از وظایف مهم افراد در جامعه اسلامی، دستگیری از نیازمندان وتهیدستان است. هر کس به اندازه امکانات و توانمندی خویش وظیفه دارد خلاء‌های موجود در زندگانی افراد نیازمند را جبران و کمبودهای آنها را پاسخگو باشد. همان‌گونه که خداوند، فقرا را با فقر و نداری امتحان می‌کند، ثروتمندان را نیز با ثروت می‌آزماید. کمک به افراد نیازمند اگر همراه با خلوص نیت و به خاطر رضای پروردگار باشد دارای تأثیرات بی‌شماری است. برخی از آثار آن در همین جهان مشاهده می‌شود وبرخی از آثار آن در جهان دیگربه عنوان پاداش‌های اخروی، ظاهر می‌گردد. در جامعه نبوی، مسجد، محور بسیاری از امورات اجتماعی مسلمانان، از جمله پیگیری مشکلات نیازمندان بوده و شایسته است سنت «مسجد محوری» نیز احیاء شده و روز به روز گسترش یابد.


ضرورت تشکیل شبکه نیکوکاری

درتاریخ خدمات اجتماعی، یکی ازبالاترین امتیازات فرهنگی و معنوی ایرانیان، گرایش آنان به امور عام‌المنفعه و خیریه است. ورود اسلام به ایران، به نیکوکاری ایرانیان، رنگ و بوی خاصی بخشید. به عنوان نمونه در قرن نوزدهم در ایران اجتماعاتی وجود داشته که به سازمان‌ها یا ولیه عیّاران بی‌شباهت نبوده‌است. آنها ازمردم ثروتمند پول‌هایی می‌گرفتند و میان فقرا تقسیم می‌کردند. هدف این اجتماعات، حمایت ازضعفا بود.

در روزهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی، به فرمان حضرت امام (ره)، و به منظور حمایت و امداد محرومان و مستضعفان و خودکفا کردنآنان، کمیته امداد امام خمینی (ره)_که سنگ بنای فعالیت آن به قبل از انقلاب برمی‌گردد_ ‌تشکیل شد.این نهاددر چند دهه فعالیت خودخدمات و طرح‌هایمتنوع و متعددی را به منظور کمک به نیازهای ضروری مستضعفین و نیز توانمندسازی آنها انجام داده و دستاوردهای خوبی نیز داشته است. اما با توجه به عدم کفاف بودجه‌های دولتی این نهاد، رسیدن وضعیت مستضعفین کشور به وضعیتی که مطابق با شأن یک کشور اسلامی باشد بدون کمک‌ها و خدمات خیرخواهانه مردم امکان‌پذیر نیست.


اهداف شبکه نیکوکاری

1. تقویت فرآیند شناسایی، ارتباط و تعامل موثر با اشخاص حقیقی و حقوقی تأثیرگذار (از جمله نیکوکاران و موسسات خیریه) به منظور استفاده بهینه از ظرفیت آنان در راستای رفع مشکلات محرومین.

2.  تمرکز بر محله و محله‌گرایی در امور خیریه با محوریت مسجد.

3.  ایجاد همبستگی، تکافل و توازن اجتماعی در جامعه و ارتقای فرهنگ انفاق و نیکوکاری.

4. شناسایی نیازمندان واقعی و کمک به رفع نیازهای ضروری آنها باتأکید بر توانمندسازی ایشان.

نظرات 1 + ارسال نظر
جواد شنبه 20 آذر 1395 ساعت 23:07

عالی
دستتون درد نکنه

امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.